Workshop: Hoe verdien je geld met voedselafval? (Voor studenten, docenten en werknemers in het mkb)
Er gaat veel voedsel verloren in de keten. Door op slimme wijze nieuwe producten van deze reststromen te maken, kun je veel geld verdienen. In deze openbare les neemt Junion Hanenberg, auteur van het boek "Zo onderneem je circulair in food", je mee op een smakelijke reis door de wereld van voedselverspilling – en vooral door de wereld van oplossingen.
Met humor, inzicht en zijn businessmodel laat Junion zien hoe samenwerking tussen bedrijven en organisaties in de hele keten de sleutel kan zijn. Hoe motiveer je bedrijven, instellingen én professionals om samen een vuist te maken tegen voedselverspilling? Als bonus krijg je een kijkje in het project "Let's change the face of food waste". Hierin organiseren studenten van Albeda en Zadkine wedstrijden waarin ze reststromen omtoveren tot nieuwe culinaire topproducten. Denk aan creaties van aankomende brood- en banketbakkers of zelfstandig werkende koks die je smaakpapillen gegarandeerd prikkelen.
Voor wie is dit?
Ben jij een wereldverbeteraar in de dop (of al vol in actie)? Realiseer je dat verspilling niet past in een betere toekomst, en wil je meer weten over hoe de voedselindustrie hierin werkt?
Dan is deze openbare les perfect voor jou! Of je nu student, docent, ondernemer of werknemer bent – iedereen met interesse in een duurzamere wereld is van harte welkom.
https://www.linkedin.com/in/junionhanenberg/