Workshop:   Aan de slag met circulaire ketens
Just Added!

Workshop: Aan de slag met circulaire ketens

Workshop van Gerwin Zomer over de logistiek in circulaire voedselketens en de weg ernaar toe

By IntelligentFood Cooperatie UA

Date and time

Wednesday, February 19 · 6:30 - 9pm CET

Location

Albeda - Locatie Rosestraat

1101 Rosestraat 3071 AL Rotterdam Netherlands

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • Event lasts 2 hours 30 minutes

Voedselverspilling: Een probleem dat ons allemaal raakt, thuis, op school en op kantoor

Wist je dat een derde van alle wereldwijde broeikasgassen afkomstig is uit de voedselketen? Dat betekent dat elke weggegooide appel of overgebleven boterham een bijdrage levert aan de opwarming van de aarde. Volgens de stichting Samen tegen voedselverspilling is het tegengaan van voedselverspilling een van de meest effectieve manieren om klimaatverandering te vertragen. En zeg nou zelf, wie wil er nou een planeet die aanbrandt?

Voedselverspilling is niet alleen slecht voor het milieu, maar leidt ook tot voedseltekorten in sommige delen van de wereld en onnodige economische verliezen. Tijd om hier iets aan te doen! Als mkb’er speel je een cruciale rol in de keten. In een circulaire economie is het essentieel dat iedereen in de productieketen goed op elkaar is afgestemd. Door betere samenwerking kun je verspilling aanzienlijk verminderen.

Ontmoet de expert: Gerwin Zomer
Gerwin Zomer is dé man die je nodig hebt als je verspilling in de productieketen wilt aanpakken. Gerwin (1973, MSc Technische Bedrijfskunde) is sinds 2022 Programmadirecteur Logistiek bij het Brightlands Institute for Supply Chain Innovations (BISCI). In begrijpelijke taal: hij helpt bedrijven om hun logistiek slimmer, duurzamer en circulair te maken.

Met een achtergrond bij TNO als expert in datagedreven logistiek en toepassingen zoals IoT en artificial intelligence, weet hij precies hoe je met technologie je keten kunt optimaliseren. Het resultaat? Minder verspilling én een schonere planeet.

Conclusie
Voedselverspilling is een groot probleem, maar ook een enorme kans. Door samen te werken in de keten en gebruik te maken van slimme innovaties kunnen we verspilling aanpakken én de wereld een beetje beter maken. Tijd om je keten op te schonen en een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Met een vleugje humor en een hoop impact!

Voor wie?
Heb je minimaal mbo+ denkniveau en interesse in hoe logistieke innovaties verspilling in de supply chain kunnen tegengaan? Dan is deze workshop perfect voor jou. Of je nu net begint of al ervaren bent in je carrière, deze openbare les biedt nieuwe inzichten en praktische tools.

Dus, waar wacht je nog op? Doe mee, leer, en help voedselverspilling de deur uit te schoppen!

https://www.linkedin.com/in/gerwin-zomer-5a160188/

Organized by

€75