Wetenschap: garantie voor vooruitgang?
Zojuist toegevoegd!

Wetenschap: garantie voor vooruitgang?

In gesprek met hoogleraar moleculaire biofysica Cees Dekker, TU Delft. Een event dat je niet mag missen. Wees welkom voor een goed gesprek!

Door Werf010 - Voor 20-ers & 30-ers

Datum en tijd

woe, 12 feb. 2025 20:00 - 23:00 CET

Locatie

De Machinist

45 Willem Buytewechstraat 3024 BK Rotterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • Evenement duurt 3 uren

In gesprek met Cees Dekker, hoogleraar moleculaire biofysica, TU Delft

De mensheid is er de afgelopen honderd jaar sterk op vooruit gegaan. Onder andere door medische, sociale, economische en technische innovaties. We leven langer, zijn rijker en weten meer dan ooit.

Doorbraken in wetenschappelijk onderzoek hebben tot toepassingen geleid die de kwaliteit van ons leven enorm hebben verbeterd. We gaan zo hard vooruit, dat we onszelf bijna niet meer kunnen bijbenen.

Vooruitgang is echter niet alleen maar positief. Er zijn veel vragen te stellen bij de toepassing, grenzen en nadelen van wetenschappelijke innovaties. Sterker nog: wegen alle voordelen wel op tegen alle nadelen?

De zegeningen van de vooruitgang worden ook niet op gelijke wijze verdeeld over de mensheid. Het lijkt zelfs zo dat ongelijkheid in welvaart alleen maar toeneemt. En kan onze planeet al onze vooruitgang wel aan?

Samen met Cees Dekker gaan we in gesprek over wetenschap en vooruitgang. We stellen de vraag of het terecht is om te verwachten dat de wetenschap ons gaat helpen aan een goede toekomst. En of onze innovaties wel gaan leiden tot een oplossing voor de enorme uitdagingen waar de mensheid voor staat.

Over Cees Dekker

Cees Dekker is hoogleraar moleculaire biofysica aan de Technische Universiteit Delft.

Het werk van Dekker is wereldberoemd en vaak met prijzen bekroond. In het buitenland is hij op dit moment een van de bekendste Nederlandse natuurkundigen.

Eind mei 2024 werd bekend dat Dekker 40 miljoen euro krijgt om onderzoek te doen naar het creëren van leven in een lab.

Georganiseerd door