New Narratives Tours: Paneldiscussie

New Narratives Tours: Paneldiscussie

Door Amsterdam Museum

Datum en tijd

woe, 4 okt. 2017 14:00 - 15:00 CEST

Locatie

Kalverstraat 92

92 Kalverstraat 1012 PH Amsterdam Netherlands

Beschrijving

Enkele New Narratives-gidsen blikken samen met museumprofessionals en andere betrokkenen terug op de New Narratives-rondleidingen van de afgelopen maanden. Wat is er gevraagd, gedeeld en gezegd tijdens de tours? Wat kunnen het Amsterdam Museum, bezoekers en de samenleving hiervan leren?

Meld je aan en denk mee over hoe we tentoonstellingen inclusiever en dus beter kunnen maken!

Voorafgaand aan de paneldiscussie is er een New Narratives rondleiding in het Amsterdam Museum, in het kader van Black Achievement Month.


Rondleiding:
Tijd: 13:00 - 13:45 uur
Spreker: Hélène Christelle Munganyende
Locatie: Verzamelen bij de kassa

Paneldiscussie:
Tijd: 14:00 - 15:00 uur
Sprekers: Met Hélène Christelle Munganyende, Ashaki Leito, Janna Adriaanse en Imara Limon
Locatie: Auditorium van het Amsterdam Museum


New Narratives
Met de serie New Narratives herschrijven we de verhalen die culturele instituten presenteren over onze gedeelde geschiedenis. In de komende maanden ben je van harte welkom om deel te nemen aan gastrondleidingen in het museum door mensen met diverse achtergronden, bijvoorbeeld op het vlak van gender, seksualiteit, religie en culturele achtergrond.

Georganiseerd door

Het Amsterdam Museum is een stadsmuseum. Wij vertellen het verhaal over de stad Amsterdam. Over toen, nu en straks. In onze permanente tentoonstelling Amsterdam DNA geven we je in korte tijd een boeiend overzicht van de geschiedenis van Amsterdam.

Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen en evenementen. Het museum beheert bovendien een groot deel van de collectie van de stad Amsterdam. Het museum ligt tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal in. De geschiedenis van deze plek gaat terug tot de middeleeuwen, toen hier het Sint-Luciënklooster gevestigd was: een vrouwenklooster met een eigen bierbrouwerij en veestapel. De stal stond ongeveer op de plek waar nu het museumcafé is.

In 1578 besloot de stad dat hier het Burgerweeshuis moest komen. Dat weeshuis, waar meestal honderden kinderen woonden, bleef er bijna vier eeuwen, tot 1960. Uit deze periode stammen bijvoorbeeld de Regentenkamer en de Wezenkastjes op de binnenplaats. Meer weten over het leven in het weeshuis? Bekijk dan de gratis toegankelijke expositie Waar wezen vroeger speelden' op de Jongensbinnenplaats of bezoek onze kinderpresentatie Het Kleine Weeshuis.

Verkoop beëindigd