Kennissessie: Perceptie van energietechnologieën in de leefomgeving

Kennissessie: Perceptie van energietechnologieën in de leefomgeving

Hoe worden verschillende duurzame energieprojecten ervaren? Meld je aan voor deze interactieve kennissessie van Platform LEO en TNO.

59 volgers
Door Platform LEO
59 volgers
Een heleboel terugkerende klanten 📈

Datum en tijd

don, 24 apr. 2025 13:30 - 15:00 UTC

Locatie

Online

Over dit evenement

  • Evenement duurt 1 uur 30 minuten

Kennissessie: Perceptie van verschillende energietechnologieën in de leefomgeving

Hoe worden verschillende energietechnologieën ervaren? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in publieke percepties van kernenergie, waterstof, en wind- en zonneparken? Welke factoren beïnvloeden het vertrouwen in deze technologieën?

Wij nodigen je uit voor een interactieve online kennissessie waarin we deze vragen onderzoeken. Ontdek hoe bewoners participatie rond duurzame energieprojecten beleven. Welke kenmerken zorgen voor een positieve ervaring? Welke uitdagingen kom jij tegen in jouw praktijk?

Platform LEO organiseert deze interactieve online kennissessie in nauwe samenwerking met TNO. Ruben Peuchen en Elisabeth van de Grift (TNO) nemen je in vogelvlucht mee langs onderzoek dat TNO de afgelopen jaren deed naar de acceptatie en ervaring van verschillende energietechnologieën. TNO onderzocht ook hoe bewoners de participatie rond duurzame energieprojecten in de fysieke leefomgeving beleven.

Deel je eigen ervaringen en voorbeelden tijdens deze sessie.

Nieuwsgierig? Meld je gratis aan!

Georganiseerd door

59 volgers
Een heleboel terugkerende klanten

Het Lerend platform Energie & Omgeving (LEO) is een netwerk van professionals die zich bezighouden met de energietransitie, met de focus op omgevingsmanagement. De energietransitie is een grote uitdaging voor Nederland, ook vanwege de ruimtelijke impact. Alle Nederlanders zullen op de één of andere manier te maken krijgen met de overgang naar een energiesysteem dat er heel anders uit zal zien dan nu. Energie krijgt een andere, veel prominentere plek in onze leefomgeving, van het eigen huis tot en met de landelijke infrastructuren. Iedereen wil naar een schone energietoekomst, maar hoe scheppen we die toekomst samen met alle belanghebbenden? Platform LEO richt zich op het omgevingsmanagement dat daarvoor nodig is.