Clinic AI – DE NIEUWSTE TRENDS
Zojuist toegevoegd!

Clinic AI – DE NIEUWSTE TRENDS

Een dag vol inspiratie, dit keer rondom het thema AI en alle laatste nieuwe ontwikkelingen. Het gaat over AI in al zijn facetten

Datum en tijd

zat, 26 okt. 2024 09:30 - 15:00 CEST

Locatie

Fotoacademie

1289 Bijlmerdreef 1103 TV Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 4 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • Evenement duurt 5 uren 30 minuten

Op 26 oktober van 09.30-15.00 staat er weer een Clinic op stapel. Een dag vol inspiratie, dit keer rondom het thema AI en alle laatste nieuwe ontwikkelingen. Het gaat over AI in al zijn facetten, waar het een verrijking is en waar het mis gaat. De dag is gevuld met demo’s en interessante lezingen.


Voor lezers van het Focus Magazine, klanten van nivo-Schweitzer, studenten van de Fotoacademie en NIDF leden is er een speciale kortingscode. Voor andere geïnteresseerden is er tot en met 12 oktober ook een vroegboek-korting. Dus aarzel niet en geef je snel op via de onderstaande link:


www.eventbrite.nl/e/1022485079397/?discount=vroegboekkorting geldig t/m 12 oktober

CLINIC AI- DE NIEUWSTE TRENDS


In deze Clinic verkennen de sprekers het fotografisch terrein en de invloed van AI daarop in al zijn aspecten. Wat wordt de toekomst van beeldcreatie, hoe houden we als makers de regie en hoe kunnen we AI gebruiken om de grenzen van onze creativiteit te verbreden?

Eduard de Kam verkent met de zaal waar gaat het misgaat, schetst de toekomst, maakt ons bewust dat we alert moeten blijven. Gerwald laat zien hoe je met platforms zoals bijvoorbeeld Leonardo AI, en Photoshop kunt toevoegen aan de fotografische realiteit. Hoe je kunt ‘upscalen’ met oa Krea AI, en Topaz. Liselotte neemt je mee in haar magische wereld waar zo ongeveer alles mogelijk is. Ioana, curator van Photo31, vertelt tot slot over de mogelijkheden en onmogelijkheden waar beeldmakers nu mee geconfronteerd worden. Hoe kun je je werk beschermen, wat kan AI toevoegen, hoe houdt je de regie.

Eduard de Kam

Eduard de Kam (NIDF) is fotograaf en deskundige op het terrein van digitale fotografie en kleurbeheer. Hij verzorgt regelmatig workshops over digitale techniek. Bij World Press Photo en de Zilveren Camera helpt hij om de inzendingen te beoordelen op fotobewerkingen. Hij schreef ook een boek over analoge fotografie (2023).

Op deze dag vertelt hij over de (on)mogelijkheden van AI. Van de heel fijne opties als slimme selecties en heel mooie ruisonderdrukking. Maar ook over het verschil tussen fotografie en ‘plaatjes maken’. Hij licht toe wat hij bedoelt met ‘jatwerk’ als hij het over AI heeft, en de vooroordelen die daardoor bevestigd worden.

Gerwald Radsma

Zijn werk is een combinatie van fotograferen, schilderen, digitale fotobewerking en abstracte vormen. Rauwe emotionele ervaring staat in zijn werk centraal. Mooie en hoopvolle emoties, maar ook pijn, gemis en woede. Waar zijn vroege werk zich beperkte tot het fotograferen van de werkelijkheid, ziet hij tegenwoordig een foto slechts als een eerste begin van een kunstwerk. Als docent digitaal ziet hij het als een uitdaging om mensen enthousiast te maken voor het medium, door de interface heen te kijken en de kansen te zien en te pakken. Vanaf 2012 is hij Certified Photoshop Expert, een titel die door Adobe wordt toegekend aan mensen met uitstekende kennis van de software.

Liselotte Schuppers

Ruim een jaar geleden is Liselotte Schuppers gestart met het onderzoek en het maken van AI beelden in Midjourney. Zij vind het een geweldig inspirerende nieuwe ontwikkeling, en geniet van alle nieuwe ontdekkingen in haar eigen creatieve processen. In de presentatie deelt zij haar eigen foto’s uit haar portfolio van de afgelopen jaren. Daarbij vertelt zij hoe ze AI als inspiratiebron verwerkt in concept, onderwerp en motivatie van haar creaties. Op deze dag deelt ze haar verwondering, haar beeldtaal, en zij hoopt daarmee iedereen een beetje te kunnen betoveren.

Ioana Cobzaru


Ioana is fotograaf, curator en moderator. Als curator is zij o.a. hoofdcurator bij stichting Photo31 en co-curator van Bucharest Photofest. Zij is geintersseerd in digitale kunstvormen en in hoe kunstenaars AI toepassen om hun eigen signatuur te versterken. Ze licht interessante nieuwe mogelijkheden toe die AI biedt om concepten te kunnen uitbeelden. In haar master curator programma heeft zij de relatie tussen AI en kunst onderzocht ook werkte ze aan het ontwerpen en cureren van virtuele exposities. Zij is gefascineerd door de nieuwe dimensie die ‘digital art’ opent bij de conceptuele benadering van projecten. Ze licht toe hoe het creëren van beeld met AI onze perceptie van de realiteit beïnvloedt, met alle positieve en soms ook negatieve gevolgen van dien.

Het programma:

Datum: Zaterdag 26 oktober 2024

Tijd: 09.30-14.30 uur
Plaats: Fotoacademie, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam
Naast metrostation Ganzenhoef.

09.30- 10.00 Inloop
10.00-10.45 Eduard de Kam over de mogelijkheden en onmogelijkheden van AI
10.45-11.30 Gerwald Radsma over AI en de grenzen van de fotografische realiteit

--pauze met koffie en thee—

12.00- 12.45 Liselotte Schuppers over haar droomwerelden met AI

12.45-13.30 Ioana van Photo 31 over de wereld van beeldmakers van nu


13.30-14.30 napraten met de sprekers

Een Clinic is een dag met lezingen en demo’s waarin inspiratie en technische info elkaar afwisselen en waarin alle deelnemers worden uitgedaagd om hun blik op steeds een ander deelgebied van de fotografie te verbreden. De laatste twee Clinics gingen bijvoorbeeld over instant fotografie en over beweging in beeld. De Clinics worden georganiseerd door Bas Schweitzer (nivo Schweitzer), Eduard de Kam (NIDF), Roos Schouw en Jannie de Kruijff (Focus Magazine) plus Ariane James (Fotoacademie).

€ 25