Cancellen of herstellen?

Cancellen of herstellen?

Met Frederieke Leeflang, Annemarie van Raay, Sarriel Taus en Roelof Vos. Aanmelden kan nog tot 13 maart!

Door Rijksuniversiteit Groningen

Datum en tijd

don, 16 mrt. 2023 18:30 - 22:00 CET

Locatie

@droog amsterdam

7B Staalstraat 1011 JJ Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • bijna 1 op de 5 Nederlanders heeft wel eens sociale onveiligheid op de werkvloer ervaren
  • desondanks wordt hierover niet vaak gesproken
  • de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft om deze reden aangekondigd om naar de machtsverhoudingen binnen haar organisatie te kijken.

Wil je meer weten over hoe je sociale veiligheid kunt verbeteren, kom dan naar de alumnibijeenkomst op 16 maart aanstaande. Vanaf 19.30 uur ben je dan welkom bij Droog: een plek waar creatieve geesten elkaar ontmoeten en waar ideeën voor de toekomst opbloeien onder het toeziend oog van De Staalmeesters die ooit in het gebouw woonden.

Frederieke Leeflang, alumna en voorzitter NPO gaat in op haar ervaringen met het thema bij de publieke omroep. Alumni Annemarie van Raay en Roelof Vos van Partner-Mediation zullen vertellen wat je achteraf aan sociale onveiligheid kunt doen (mediation), maar belangrijker nog wat je er vooraf aan kunt doen (pre-mediation). De avond begint met een welkomstwoord door alumnus en gastheer, Sarriel Taus en wordt afgesloten door Cisca Wijmenga, rector magnificus van de RUG.

Kosten

De deelnamekosten zijn €25,00. Voor dit bedrag krijg je een mooi programma met geweldige sprekers op een super locatie, inclusief borrel en een hapje. Donateurs met een vijfjarige schenkingsovereenkomst en donateurs van het FEB Alumni Network hebben gratis toegang, maar moeten zich wel registreren.

Optioneel maaltijd

Vooraf is er de mogelijkheid om samen met de sprekers en oud- studiegenoten een maaltijd te nuttigen. Wil je hiervan gebruikmaken, dan kun je dit bij de registratie aangeven. Je krijgt dan een heerlijke maaltijd, bestaande uit huisgemaakte soep, quiche en een salade voor €16,50. Aanmelden voor de maaltijd kan tot en met 8 maart.

Sprekers

  • Frederieke Leeflang (Nederlands recht, 1994), voorzitter Raad van Bestuur NPO. Werkte na haar afstuderen tot 1998 bij advocatenkantoor Boekel De Nerée, vervolgens bij ACM om daarna terug te keren bij Boekel (inmiddels Dentons), waar ze een mededingingsrechtpraktijk opzette. In 2002 werd zij partner en in 2011 bestuursvoorzitter. Leeflang was commissaris bij onder andere ABN Amro, Eneco, Tergooi, voorzitter van de Audit Advisory Committee van de Algemene Rekenkamer en de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Zij vervult thans nog verschillende nevenfuncties, zoals: vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van KWF Kankerbestrijding, voorzitter van de STAK van de Johan Cruijff ArenA, lid van de Raad van Toezicht van het Radboudumc en vicevoorzitter van Amsterdam Dinner Foundation.
  • Annemarie van Raay (Arbeids- en Organisatie Psychologie, 1996), co-founder Partner-Mediation. Van Raay is geregistreerd mediator. Zij is jarenlang werkzaam geweest in de consultancy en de HR. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van zakelijke conflicten. Hierbij nodigt zij uit om naast de zogenaamde 'bovenstroom' (concreet gedrag) in onderhandelingen en (potentiële) conflicten bewust te worden van de zogenaamde 'onderstroom' (overtuigingen, drijfveren en emotioneel gestuurd gedrag), zodanig dat partijen in staat zijn zelf sturing te geven aan een gewenste uitkomst.
  • Sarriel Taus, (Economie, 1991). Taus is zakelijk leider en mede-eigenaar van Droog BV. Daarnaast is hij sinds 1 januari partner bij executive searchbureau Binoq Atana dat zich inzet voor diversiteit en inclusie in de top van het nederlandse bedrijfsleven en de culturele sector. Zijn bekendste startup is de opleiding voor werkloze jongeren, restaurant Fifteen Amsterdam, die hij in 2004 met de bekende televisiechef Jamie Oliver startte. Door de World of Food waar hij van 2014 tot oktober van het vorige jaar General Manager was, raakte hij enthousiast over de combinatie van vastgoedontwikkeling en sociaal ondernemen en begon hij in 2017 Social Impact Real Estate. In 2009 startte hij met mede-buurtbewoners de zuiderMRKT op, de eerste door burgers geleide coöperatieve voedselmarkt van Nederland.
  • Roelof Vos (Fiscaal recht, 1989), Partner-Mediation. Hij is sinds 1994 advocaat bij Hertoghs advocaten en vanaf 2005 ook MfN register mediator. Gespecialiseerd in belastingzaken, met focus op de zwaardere conflicten tussen overheid en ondernemer/burger. Daarbij als motto hanterend: zacht als het kan en hard als het moet. Als mediator houdt hij zich bezig met zowel zakelijke als persoonlijke geschillen tussen ondernemers en particulieren. Dat kan door een formele mediation als er echt een conflict is, dan wel door middel van pre-mediation om een conflict – zoveel mogelijk – te voorkomen. Vos geeft verder les aan de Universiteit Leiden en zit in het bestuur van de Vereniging voor Fiscale Mediation (VFM).

Zijn er oud-studiegenoten die je graag ontmoet tijdens deze avond? Stuur hun dan de uitnodiging door of geef hun naam en e-mailadres aan ons door, dan sturen wij een uitnodiging.

Voorlopig programma

  • 18:30 uur (optioneel) simpele maaltijd
  • 19:30 uur inloop
  • 20:00 uur inleidingen en discussie
  • 21:00 uur borrel
  • 22:00 uur einde

De bijeenkomst wordt georganiseerd door: Alumninetwerk Amsterdam, FEB Alumni Network (het alumninetwerk van de faculteit Economie en Bedrijfskunde), de faculteit Rechten. en afdeling alumirelaties van de RUG. Alumni van alle faculteiten zijn van harte welkom.

Georganiseerd door

Verkoop beëindigd