Het Nieuwe Nassen - Food for Thought

Het Nieuwe Nassen - Food for Thought

Tijdens de Food for Thought-bijeenkomst in Bluecity delen we inzichten, uitdagingen en concrete stappen naar een plantaardige horeca.

By BlueCity

Date and time

Thursday, March 20 · 1 - 3:30pm CET

Location

BlueCity

100 Maasboulevard 3063 NS Rotterdam Netherlands

About this event

  • Event lasts 2 hours 30 minutes

Tijdens Het Nieuwe Nassen challenge ‘Meer plantaardig op de borden’ werken acht diverse deelnemers – van restaurants tot een ziekenhuis en een dierentuin – aan het integreren van meer plantaardige eiwitten in hun menu’s. Onder begeleiding van plant-based chef Pepijn Schmeink en de Green Protein Alliance ontdekken zij hoe deze stap bijdraagt aan duurzaamheid én culinaire innovatie. Tijdens de Food for Thought-bijeenkomst in BlueCity delen we inzichten, uitdagingen en concrete stappen naar een toekomstbestendige horeca.

In Nederland eten we gemiddeld 60% dierlijke en 40% plantaardige eiwitten, 20% van wat we eten wordt buitenhuis geconsumeerd. De verschuiving naar een plantaardig dieet, genaamd de eiwittransitie, is een cruciale stap om onze milieuvoetafdruk te verkleinen en een gezond eetpatroon te omarmen. Hoe pak je dat aan? Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de resultaten van de challenge.

Organized by

BlueCity is an international icon of circular economy, a national platform for circular entrepreneurs, and a visible local accelerator that empowers circular entrepreneurs and inspires citizens. Our goal? To provide start-ups and scale-ups with access to circular resources, knowledge and talent, to turn ideas into action and ultimately: to help sustainable entrepreneurs to grow from intention to impact.

Free