"Eet verleden, Proef toekomst – Herstel natuur"
- ALL AGES
Over biodiversiteit en voedseldiversiteit
Date and time
Location
De Groene Afslag
117 Amersfoortsestraatweg 1251 AV Laren NetherlandsAgenda
5:00 PM - 6:00 PM
DINER:"Eet verleden, proef toekomst – herstel de natuur"
6:00 PM - 6:10 PM
Introductie
Jeffrey Spangenberg / Rene Zanderink
6:10 PM - 6:20 PM
Biodiversiteit en Voedsel diversiteit
Corné van Doorn WWF
6:20 PM - 7:30 PM
Land in zicht
Hanneke Ormondt Urgenda
6:30 PM - 6:40 PM
Biodiversiteit op je bord
Albert Kooy Dutch Cuisine
6:40 PM - 7:10 PM
Open Space Kringgesprekken met
7:10 PM - 7:40 PM
Wisselgesprekken
7:40 PM - 8:10 PM
Lessons learned
8:30 PM - 12:00 AM (+1 day)
Netwerken
About this event
- Event lasts 5 hours
- ALL AGES
- Free venue parking
"Eet verleden, proef toekomst – herstel de natuur"
Over biodiversiteit en voedseldiversiteit
Maandag 19 mei vindt in De Groene Afslag de symposium "Eet verleden, proef toekomst – herstel de natuur" plaats met centrale thema de relatie biodiversiteit en voedseldiversiteit.
Waarom? 75% verlies aan biodiversiteit wordt toegeschreven aan de wijze waarop we met ons voedsel omgaan. In de praktijk zien we dat de aandacht voor biodiversiteit en de aandacht voedsel vooral los van elkaar te staan. In zijn boek Eating to extinction maakt Dan Saladino duidelijk dat deze twee thema’s alles met elkaar te maken hebben.
Twee jaar geleden hebben we Dan Saladino naar Nederland gehaald naar aanleiding van het internationaal succes van zijn boek 'Eating to extinction', met het doel zijn boodschap in Nederland breed de aandacht te geven. Daarvoor hebben we zijn boek in Nederlands vertaald met de titel ”Eten totdat het op”. Een vervolg stap nu is het boek, “Eten tot dat het op is uitgelicht” waarin we specifiek ingaan op Nederlandse vergeten, verloren en bedreigde voedsel producten, verhalen, tradities en ondernemers.
Eating to extinction is een sombere boodschap met een hoopvolle uitweg. We kunnen met ons eetgedrag de biodiversiteitverlies verergeren, of we kunnen het keren door te eten wat de biodiversiteit ten goede komt. Dat is te kiezen voor een voedselsysteem gebaseerd op meer variëteit.
De bijeenkomst ‘"Eet verleden, proef toekomst – herstel de natuur"’, heeft als doel samen te werken aan een inclusief voedsel campagne, waar voedseldiversiteit en biodiversiteit op een geïntegreerde en gezamenlijke manier wordt opgepakt.