Eventbrite

Helpcentrum

Gedragscode voor leveranciers

De Gedragscode voor leveranciers van Eventbrite is van toepassing op alle Leveranciers, inclusief maar niet beperkt tot onze vendors, consultingpartners en serviceproviders, en hun werknemers, vertegenwoordigers en subcontractanten, gezamenlijk 'Leveranciers' genoemd. In onze Gedragscode voor leveranciers staat wat we van onze Leveranciers en hun werknemers, vertegenwoordigers en subcontractanten verwachten wanneer ze met of namens Eventbrite handelen, en alle Leveranciers zijn verplicht zich te houden aan deze Gedragscode voor leveranciers, of in elk geval aan alle toepasselijke wet- en regelgeving.

In dit artikel

  • NALEVING VAN WET- EN REGELGEVING
  • ZAKELIJKE PRAKTIJKEN EN ETHIEK
  • ARBEIDSPRAKTIJKEN
  • ESG-BELEID (ENVIRONMENT, SOCIAL EN GOVERNANCE)
  • PRIVACY EN BESCHERMING VAN GEGEVENS, INTELLECTUELE EIGENDOM EN BEDRIJFSMIDDELEN
  • TOEZICHT OP EN MELDING VAN MOGELIJKE SCHENDINGEN

Bij Eventbrite (het 'Bedrijf', 'we' of 'wij') zetten we ons in voor een omgeving waarin ethische normen en integriteit hoog in het vaandel staan bij alles wat we doen. Onze Gedragscode (die voor onze Raad van Bestuur en alle werknemers geldt) beschrijft de normen voor zakelijk handelen op een ethische, wettige en verantwoordelijke manier. In overeenstemming met deze normen hebben we deze Gedragscode voor leveranciers opgesteld om ervoor te zorgen dat onze leveranciers zich aan dezelfde principes houden.

NALEVING VAN WET- EN REGELGEVING

Toegankelijkheid: Eventbrite streeft ernaar samen te werken met Leveranciers die voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines ('WCAG') 2.1 Conformance Level AA ('Toegangsnorm'). Leveranciers van wie de services op zodanige wijze met het Eventbrite-platform integreren dat Content van derden (d.w.z. van de Leverancier) aan eindgebruikers van Eventbrite wordt weergegeven, stemmen ermee in ervoor te zorgen dat die Content van derden aan de Toegangsnorm voldoet.

Omkopings-, corruptie- en witwasbestrijding en gelijke behandeling: Eventbrite streeft ernaar eerlijk en oprecht om te gaan met al onze Leveranciers, ongeacht hun locatie of het soort producten of services dat ze leveren. Leveranciers mogen nooit een overeenkomst met een concurrent voorstellen of aangaan om marges, prijzen of contractvoorwaarden vast te leggen of om de markt op welke manier dan ook te verdelen. Leveranciers mogen nooit iets van waarde geven of aanbieden om een ongepast voordeel te behalen. Dat geldt zowel voor de omgang met overheidsfunctionarissen als in de particuliere sector. Leveranciers moeten alle toepasselijke wet- en regelgeving naleven, inclusief maar niet beperkt tot de Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) en de Britse Bribery Act.

Leveranciers moeten mogelijke witwaspraktijken, financiering van terrorisme of activiteiten die toepasselijke sancties of exportbeperkingen schenden, voorkomen en hier behoedzaam voor zijn. Leveranciers moeten erop toezien dat ze alleen zaken doen met gerenommeerde klanten en leveranciers, voor legitieme zakelijke doeleinden, met financiële middelen afkomstig uit legitieme bronnen.

Antitrust: Leveranciers mogen niet deelnemen aan concurrentiebeperkend gedrag, zoals het bespreken of uitwisselen van concurrentiegevoelige informatie of het maken van afspraken over geografische markten, klanten of prijzen met concurrenten. Leveranciers moeten alle toepasselijke wetgeving met betrekking tot antitrust en eerlijke concurrentie naleven.

Handel: Leveranciers moeten de toepasselijke import- en exportwetten naleven en handelen in overeenstemming met de handelsbeperkingen van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse Ministerie van Financiën en alle andere toepasselijke handelsbeperkingen.

ZAKELIJKE PRAKTIJKEN EN ETHIEK

Belangenverstrengeling: Leveranciers moeten situaties vermijden waarin belangenverstrengeling met Eventbrite ontstaat of lijkt te ontstaan. Leveranciers mogen niet rechtstreeks zaken doen met een werknemer van Eventbrite van wie de echtgeno(o)t(e), partner of een ander familielid een belang heeft in de Leverancier als werknemer, partner, eigenaar, investeerder of een vergelijkbare rol, met inbegrip van onderhandelingen over het contract met de Leverancier. De Leverancier moet een dergelijke relatie bekendmaken aan de juridische afdeling van Eventbrite.

Externe communicatie: Leveranciers mogen niet in het openbaar namens Eventbrite spreken, tenzij ze hiervoor toestemming hebben gekregen van de juridische afdeling van Eventbrite.

Geschenken en gastvrijheid: Leveranciers mogen geen geschenken of overdadige hospitality aanbieden aan Eventbrite-werknemers of hun naaste familieleden. Wanneer een geschenk of hospitality wordt aangeboden aan een Eventbrite-werknemer of naast familielid, moeten Leveranciers hun gezond verstand gebruiken en ervoor zorgen dat dit:

  • redelijk en niet extravagant is,

  • gepast is gezien de omstandigheden en een geldig zakelijk doel dient,

  • gebruikelijk en gepast is volgens Amerikaans en lokaal gebruik,

  • niet wordt aangeboden voor een ongepast doel en niet kan worden opgevat als omkoping of afkoopsom, en

  • geen Amerikaanse, lokale of internationale wet- of regelgeving schendt.

Handel met voorkennis: Leveranciers moeten zich houden aan de effectenwetgeving en mogen nooit aandelen van Eventbrite kopen of verkopen wanneer ze in het bezit zijn van materiële, niet-openbare informatie, of dergelijke informatie doorgeven aan anderen, inclusief vrienden of familie.

Kwaliteit van producten en services: Elke Leverancier die producten en services aan Eventbrite levert, moet voldoen aan toepasselijke wettelijke kwaliteits- en veiligheidsnormen en deze naleven, naast de beleidsregels, procedures en contractvereisten van Eventbrite. Leveranciers zullen:

  • Zich houden aan de inkoopregels en -procedures van Eventbrite, waaronder het niet beginnen aan werkzaamheden voor Eventbrite zonder geautoriseerde inkooporder en contract

  • Gepaste due diligence uitvoeren voordat ze derden inschakelen, zoals werknemers, vertegenwoordigers, consultants, leveranciers, wederverkopers of distributeurs

  • Geen werkzaamheden voor Eventbrite uitbesteden, tenzij uitbesteding is toegestaan onder het contract van de Leverancier met Eventbrite of tenzij de Leverancier voorafgaande schriftelijke toestemming van Eventbrite heeft verkregen

Informatiebeheer: Leveranciers moeten financiële en zakelijke informatie nauwkeurig vastleggen, bijhouden en rapporteren en voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving met betrekking tot dergelijke informatie.

Risicobeheer: Leveranciers moeten interne beleidsregels, procedures en controlemechanismen implementeren om de risico's die in deze Gedragscode worden genoemd en de van toepassing zijnde wettelijke vereisten te identificeren, beheersen en ondervangen.

Training en communicatie: Leveranciers zullen deze Gedragscode delen met alle werknemers of contractanten die zaken gaan doen met Eventbrite en waar nodig training geven aan dergelijke werknemers en contractanten.

Gebruik van kunstmatige intelligentie: De Leverancier mag geen klantgegevens of vertrouwelijke gegevens van Eventbrite delen met tools van derden die kunstmatige intelligentie genereren, inclusief maar niet beperkt tot:

  • Persoonlijke identificatie-informatie (bijv. namen, e-mailadressen, telefoonnummers, adressen)

  • Financiële informatie (bijv. inkomsten, prognoses of andere niet-openbare informatie)

  • Broncode

  • Niet-openbare strategische of productgerelateerde roadmaps

  • Gebruikersnamen en wachtwoorden

  • API-sleutels of -geheimen

  • Documenten of bestanden die bovenstaande informatie bevatten

  • Materiële niet-openbare informatie waartoe de Leverancier toegang heeft (indien van toepassing)

  • Handelsgeheimen (bijv. bedrijfseigen technologie, code, klantenlijst, bedrijfsstrategieën of onderzoeksplannen)

  • Informatie waarvoor geheimhoudingsverplichtingen gelden

Leveranciers moeten alle output van AI-tools nauwkeurig controleren en verifiëren, inclusief het testen van code en het uitvoeren van een menselijke beoordeling van niet-technische output op onnauwkeurigheden, vooroordelen of verwijzingen naar niet-ondersteunde autoriteit.

ARBEIDSPRAKTIJKEN

Intimidatie en onwettige discriminatie: Eventbrite tolereert geen enkele vorm van discriminatie, intimidatie of vernederend gedrag tegen personen of groepen op grond van ras, huidskleur, religie, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, nationaliteit of afstamming, staatsburgerschap, leeftijd, burgerlijke staat of gezinssituatie, militaire status of veteranenstatus, lichamelijke of geestelijke aandoening of handicap, zwangerschap of enige andere door de toepasselijke wetgeving verboden grond.

Loon: Leveranciers moeten een loon (inclusief overuren en secundaire arbeidsvoorwaarden) bieden dat op zijn minst voldoet aan de lokale wetgeving. Leveranciers moeten hun werknemers tijdig betalen en documentatie verschaffen over de structuur van hun salaris (bijv. loonstrookje).

Ouderschapsverlof: Leveranciers moeten zich aan alle toepasselijke wetten met betrekking tot ouderschapsverlof houden en waar mogelijk betaalde regelingen bieden die genderinclusief zijn. Werktijden en leeftijdswetten: Leveranciers moeten alle toepasselijke wetten inzake werktijden en overuren naleven, evenals alle toepasselijke wetten inzake salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien moeten Leveranciers alle toepasselijke wettelijke vereisten naleven met betrekking tot werk voor werknemers onder de 18 jaar, in het bijzonder de vereisten met betrekking tot werktijden en arbeidsomstandigheden.

ESG-BELEID (ENVIRONMENT, SOCIAL EN GOVERNANCE)

Milieu en duurzaamheid: Leveranciers moeten voldoen aan alle toepasselijke wetten voor gevaarlijke materialen, luchtuitstoot, afval en lozing van afvalwater. Eventbrite moedigt Leveranciers aan om op een milieuverantwoorde en duurzame manier zaken te doen, waaronder: efficiënt gebruik van energie, water en andere natuurlijke bronnen, minimalisering van afval, stortreductie en vermindering van het gebruik van schadelijke chemicaliën.

Vrijheid van vereniging: Leveranciers houden zich aan alle toepasselijke wetten met betrekking tot vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen. Leveranciers mogen geen represailles nemen tegen werknemers die ervoor kiezen zich te verenigen.

Gezondheid en veiligheid: Leveranciers moeten gezondheids- en veiligheidsbeheerpraktijken ontwikkelen en implementeren in alle aspecten van hun bedrijf, inclusief naleving van alle toepasselijke wetten en voorschriften op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk, inclusief maar niet beperkt tot wetten en voorschriften die betrekking hebben op veiligheid op het werk, paraatheid voor noodsituaties, letsel en ziekte op het werk, en arbeidshygiëne.

Mensenrechten: Wij zijn tegen alle vormen van discriminatie met betrekking tot werving en werkgelegenheid, moderne slavernij, mensenhandel, dwangarbeid en kinderarbeid. In overeenstemming met de Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties en de Verklaring betreffende de Fundamentele Principes en Rechten op het Werk van de Internationale Arbeidsorganisatie verwachten we van onze Leveranciers dat ze ons respect voor mensenrechten, de gezondheid en veiligheid van werknemers en ongedwongen arbeid delen.

Achtergrondonderzoek voorafgaand aan indiensttreding: Leveranciers moeten voldoen aan de processen voor achtergrondonderzoek van Eventbrite en achtergrondcontroles uitvoeren op al het personeel van de Leverancier, zoals vereist door Eventbrite.

Diversiteit en inclusie bij Leveranciers: Diversiteit, kansengelijkheid en inclusie staan centraal in de missie van Eventbrite en we streven ernaar een inclusieve cultuur te creëren waarin al onze werknemers het beste uit zichzelf kunnen halen. We moedigen onze Leveranciers sterk aan om hun eigen diversiteits- en inclusieplannen op te stellen, alle toepasselijke lokale wet- en regelgeving na te leven en ervoor te zorgen dat hierin een breed scala aan perspectieven wordt opgenomen. We moedigen onze Leveranciers ook aan om bij hun eigen inkoop- en uitbestedingsactiviteiten samen te werken met kleine en sociaaleconomisch diverse leveranciers. Ons DEI-team (Diversity, Equity and Inclusion) komt graag in contact met Leveranciers die nog aan het begin van hun DEI-traject staan en op zoek zijn naar begeleiding en ondersteuning.

Klokkenluidersprogramma's en vrijwaring van represailles: Leveranciers handhaven programma's die de vertrouwelijkheid, anonimiteit en bescherming van klokkenluiders onder werknemers waarborgen, tenzij dit bij wet verboden is. Leveranciers implementeren een gecommuniceerd proces voor werknemers van Leveranciers om eventuele bezorgdheid te kunnen uiten zonder vrees voor represailles.

PRIVACY EN BESCHERMING VAN GEGEVENS, INTELLECTUELE EIGENDOM EN BEDRIJFSMIDDELEN

Gegevensbescherming: Leveranciers moeten vertrouwelijke en bedrijfseigen informatie van Eventbrite, Eventbrite-werknemers, organisators, consumenten en anderen met wie we zaken doen beschermen. Informatie mag niet openbaar worden gemaakt zonder de juiste toestemming en mag alleen worden gebruikt voor legitieme zakelijke doeleinden. Al het gebruik van informatie moet voldoen aan alle toepasselijke wetten, voorschriften en contracten.

Intellectuele eigendom: Leveranciers mogen de intellectuele eigendom van Eventbrite alleen gebruiken voor zover dit is toegestaan onder hun contract met Eventbrite en mogen de intellectuele eigendom van Eventbrite of anderen niet schenden of misbruiken. De intellectuele eigendom van Eventbrite (waaronder naam, logo, handelsmerken, enzovoort) en materiële bedrijfsmiddelen mogen alleen worden gebruikt voor legitieme zakelijke doeleinden en alleen wanneer Eventbrite hiervoor toestemming heeft gegeven. Leveranciers gaan ermee akkoord dat zij elk gebruik van intellectuele eigendom van Eventbrite op verzoek van Eventbrite onmiddellijk zullen verwijderen.

Privacy: Leveranciers dienen te voldoen aan alle toepasselijke wetten inzake gegevensprivacy, met inbegrip van maar niet beperkt tot de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU, de California Consumer Privacy Act (CCPA), zoals gewijzigd door de California Privacy Rights Act (CPRA), en de UK Data Protection Act.

TOEZICHT OP EN MELDING VAN MOGELIJKE SCHENDINGEN

Als een Leverancier deze Gedragscode overtreedt, moet de Leverancier Eventbrite hiervan onmiddellijk op de hoogte stellen.

Toezicht op subcontractanten: Leveranciers moeten hun subcontractanten onderwerpen aan toezicht en verificatie om elke werkelijke of potentiële niet-naleving met betrekking tot alle secties van deze Gedragscode te beoordelen, voorkomen, verhelpen en/of te melden.

Hotline voor klokkenluiders: Bezorgdheid over activiteiten die verband houden met schendingen van deze Gedragscode, kan vertrouwelijk, anoniem (indien gewenst) en zonder represailles worden gemeld. Je kunt schendingen melden bij je Eventbrite-contactpersoon of op een van de volgende manieren:

Heb je nog vragen?