Eventbrite

Helpcentrum

EU DSA-verklaring

Laatst bijgewerkt: 17 februari 2024

    Eventbrite brengt een diverse community van organisators en bezoekers samen om overal ter wereld live evenementen te organiseren en te ontdekken. We nemen de veiligheid en beveiliging van onze marktplaats uiterst serieus.

    We investeren voortdurend in ons beleid, onze producten en services om de veiligheid en het welzijn van onze community te ondersteunen. We zien de Europese Digital Services Act (DSA of digitaledienstenverordening) dan ook als verlengstuk van ons commitment om een betrouwbare marktplaats voor evenementen te bieden.

    De DSA streeft ernaar een veilige en betrouwbare digitale ruimte te creëren voor gebruikers op verschillende online platforms en stelt hiervoor in alle lidstaten van de EU regelgeving op die de vereisten voor transparantie en verantwoording van online platforms reguleert.

    We bieden je op Eventbrite tools en processen die helpen bij het melden van content als je denkt dat die in de Europese Unie illegaal is of in strijd is met onze Communityrichtlijnen. Door meldingen te doen via onze meldingstools in de producten kunnen we de desbetreffende content efficiënt controleren. 

    Informatie over Eventbrite-gebruikers in de EU

    Tussen 1 juni en 31 december 2023 was het gemiddelde aantal maandelijkse actieve gebruikers van Eventbrite-diensten in de EU minder dan 45 miljoen. Dit betekent dat Eventbrite volgens de definitie van de DSA niet wordt gezien als een 'Very Large Online Platform' (VLOP). Onder maandelijks actieve gebruikers valt het totale aantal unieke personen die eventbrite.com bezoekt of onze mobiele app(s) voor consumenten minstens één keer per maand gebruikt. 

    Eén aanspreekpunt 

    Alle belanghebbenden van Eventbrite (waaronder onze gebruikers, de Europese Commissie, autoriteiten van EU-lidstaten en de Europese Raad voor digitale diensten) kunnen bij vragen over de DSA eenvoudig contact met ons opnemen.

    Voor alle vragen en/of opmerkingen stuur je een e-mail naar dsa@eventbrite.com. Dit mag in het Engels, maar we kunnen ook in overleg voor een andere taal kiezen om te communiceren. 

    Aanwezigheid in Europa

    Eventbrite heeft verschillende vestigingen in Europa, waaronder Ierland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De gegevens hiervan vind je hieronder.

    • Eventbrite Operations (IE) Ltd met de vestigingsplaats op Unit 3100, Citywest Business Campus Dublin 24, Citywest, Dublin, D24AK82, Ierland.

    • Eventbrite ES SL met de vestigingsplaats op Paseo de la Castellana, 130, 9e verdieping, 28046, Madrid, Spanje.

    • Eventbrite UK Limited met de vestigingsplaats op The Boutique Workplace Company Limited Central House, 47 St Pauls Street, LS1 2TE, Leeds.

    Geschillen omtrent gebruikerscontent en -accounts

    De DSA biedt mogelijkheden om in beroep te gaan tegen bepaalde beslissingen over content en gebruikersaccounts op online platforms zoals het onze. Als je denkt dat we onterecht actie hebben ondernomen tegen je account of gemelde content, kun je bezwaar maken tegen onze beslissing.

    Daarnaast kun je contact opnemen met een gecertificeerde buitengerechtelijke geschilleninstantie die kan helpen bij het oplossen van een geschil met ons met betrekking tot onze acties op je account of gemelde content. Dit kan ook als je het niet eens bent met de uitkomst van een bezwaar. Zodra geschilleninstanties zijn gecertificeerd, worden ze door de Europese Commissie toegevoegd aan een website met goedgekeurde instanties. Beslissingen van buitengerechtelijke geschilleninstanties zijn niet bindend voor jou of Eventbrite.

    Zowel binnen als buiten het kader van de DSA probeert Eventbrite een positieve ervaring te bieden, onze organisators en bezoekers meer controle te geven en onze transparantiemaatregelen verder te ontwikkelen om een betrouwbare marktplaats voor evenementen te bieden.

    Heb je nog vragen?