Eventbrite

Helpcentrum

Inbreuk op auteursrecht of handelsmerk rapporteren

Als je van mening bent dat bepaalde content op Eventbrite auteursrechten of handelsmerken schendt, dan moet je de organisator van het evenement hiervan op de hoogte stellen. Als je geen contact kunt opnemen met de organisator van het evenement, rapporteer je de vermeende schending aan ons Inhoudsbeleid en moderatieteam zodat een van onze medewerkers dit nader kan onderzoeken. Zij zullen contact met je opnemen als zij meer informatie nodig hebben of je laten weten dat zij de schendende informatie van de website zullen verwijderen.

In dit artikel

  • — Wat is een inbreuk op auteursrechten of handelsmerken?
  • — Het rapporteren van een schending van een auteursrecht of handelsmerk aan Eventbrite
  • — Wat er hierna gebeurt

— Wat is een inbreuk op auteursrechten of handelsmerken?

Een auteursrecht vormt een bescherming tegen het kopiëren van een feitelijk werk of fysieke weergave zonder dat de auteursrechthebbende daarvoor toestemming heeft gegeven. Zo kunnen schilderijen, liedjes, digitale foto’s, grafische afbeeldingen en zelfs choreografie door auteursrecht worden beschermd.

De auteursrechthebbende is de persoon die het werk heeft gemaakt, tenzij het eigendom aan iemand anders is gegeven. Onder inbreuk op het auteursrecht wordt het volgende verstaan zonder dat de auteursrechthebbende daarvoor toestemming heeft gegeven:

  • Het werk kopiëren of produceren

  • Een nieuw werk maken op basis van het oorspronkelijke werk

  • Het werk of een kopie van het werk weggeven of verkopen voordat de auteursrechthebbende of merkhouder dit kon doen

  • Het werk in het openbaar uitvoeren of tentoonstellen

Een handelsmerk kan een woord, zin, symbool of ontwerp zijn waarmee de bron van de producten kan worden geïdentificeerd en onderscheiden van die van andere producten.

Inbreuk op een handelsmerk kan voorkomen wanneer de ene partij een handelsmerk gebruikt dat identiek is aan of verwarrend veel lijkt op een handelsmerk van een andere partij dat in verband staat met identieke of vergelijkbare producten of diensten die onder de merkregistratie vallen.

Meer informatie over de servicevoorwaarden van Eventbrite.

VOORBEELD: Henk is natuurfotograaf en merkte dat een van zijn foto’s wordt gebruikt als logo op een evenementenpagina. Henk is de auteursrechthebbende van al zijn werk. Het zonder toestemming gebruiken van zijn foto wordt gezien als een schending van het auteursrecht.

OPMERKING: Het is belangrijk dat je de vereiste documentatie kunt overleggen zodat Eventbrite de relevante content kan verwijderen.

— Het rapporteren van een schending van een auteursrecht of handelsmerk aan Eventbrite

Als je van mening bent dat content van derden op Eventbrite jouw auteursrecht of handelsmerk schendt, dan moet je deze schending doorgeven aan ons Inhoudsbeleid en moderatieteam. Onze medewerkers zijn er op gericht om de Eventbrite-community te beschermen tegen misbruik van de software. Je kunt het team rechtstreeks e-mailen

Eventbrite kan alleen actie ondernemen, oftewel een zogenoemde verwijderingsprocedure starten, als je de volgende informatie opgeeft:

  1. Je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres).

  2. Informatie waarmee de auteursrechtelijk beschermde werken of handelsmerken geïdentificeerd kunnen worden, inclusief het registratienummer en registratiekantoor (indien van toepassing).

  3. Informatie waarmee het vermeend schendende materiaal kan worden geïdentificeerd, en het webadres of de URL ervan.

  4. Verklaring dat je in goed vertrouwen gelooft dat het gebruik van het materiaal niet is goedgekeurd door de eigenaar, zijn vertegenwoordiger of de wet:

  5. Verklaring van de juistheid van de verwijderingsprocedure, en op straffe van meineed, een verklaring dat jij de eigenaar van het vermeend schendende materiaal bent of bevoegd bent om namens de eigenaar te handelen.

  6. Jouw fysieke of elektronische handtekening.

Zodra je deze informatie verzameld hebt, kun je je verwijderingsverzoek indienen bij Eventbrite.

— Wat er hierna gebeurt

Zodra je het verwijderingsverzoek hebt ingediend, wordt dit door ons Inhoudsbeleid en moderatieteam dat belast is met deze zaken, bestudeerd.

Als het verwijderingsverzoek geldig en compleet is, zal het team het vermeend schendende materiaal snel verwijderen of de toegang daartoe uitschakelen. Ze zullen ook de vermeend schendende partij op de hoogte stellen.

Een kopie van je verwijderingsverzoek kan ook aan de vermeende schender worden gestuurd en is onderhevig aan het privacybeleid van Eventbrite.

Heb je nog vragen?